LINGHANG FOOD (SHANDONG) CO., LTD

Дали непржените инстант тестенини се поздрави од пржените инстант тестенини?

Рамен Производител

1. Која е разликата помеѓу процесот на производствопржени инстант тестенинии непржени инстант тестенини?
Има само еден чекор разлика во процесот на производство на нив, тоа е пржено и сушено на топол воздух.
Вкусот на пржените инстант тестенини е подобар и помиризлив.

2

2.Предноста напржени инстант тестенини.
Содржината на влага на пржените инстант тестенини е помала од 8%, содржината на влага кај непржените инстант тестенини е околу 12%, така што рокот на траење на непржените инстант тестенини е околу 6 месеци, што е пократко од пржените.
Рок на траење на пржените инстант тестенини е околу 12 месеци.
Содржината на влага во Linghang пржена инстант тестенини е само 2,82%

тестенина

3. Предноста на непржените инстант тестенини.

Содржината на масло во пржената торта со инстант тестенини е околу 19%, а на непржената торта со инстант тестенини е околу 5%.

Сепак, поради сушењето на топол воздух, вкусот на тестенините не е добар, бидејќи повеќе маснотии ќе се чувствуваат миризливи, така што фабриката обично додава повеќе маснотии во пакетот за зачини со непржени инстант тестенини.Маснотиите на зачините на непржените инстант тестенини се слични со пржените.

рамен

4. Споредба на адитиви
Цената на непржените инстант тестенини е повисока бидејќи сушењето на топол воздух е енергетски интензивен процес наместо состојките на непржените инстант тестенини да се поскапи.И за да соработуваат со процесот на сушење на топол воздух, фабриките обично треба да користат средства за подобрување на глутенот и гуар за џвакање во колачот со тестенини.

Добавувачите на инстант тестенини кои не се пржени покажуваат дека производите без пржени производи се поздрави од пржените.Ова е само маркетинг опис, во различни аспекти, пржените инстант тестенини и непржените инстант тестенини имаат свои предности.
Клиентот треба да зависи од нивните потреби за да го избере соодветниот производ.Наместо директно да се потврди дека непржените инстант тестенини се подобри од пржените инстант тестенини.


Време на објавување: Мар-17-2023